Hoppa till innehåll

Om jag var gud…

10 juni 2016

Ja, då vore ju himlen jorden… Jorden vore den slutgiltiga platsen på resan… Så i så fall är du på din sista plats nu… Och i så fall, om jag har rätt – att jorden vore himlen, så vore det ju i så fall jädrigt idiotiskt att kriga nu… För i himlen, alltså på jorden, ska ju det vara frid och fred… Eller hur !?

Om jorden vore himlen och jag vore gud så skulle jag inte bry mig om att bestämma huruvida du ska äta gris eller fira påsk eller tro att Jesus funnits eller andra så triviala saker… Vad vore jag för gud att lägga mig i sånt trams? Jag föddes ju först 1969 och jorden har ju funnits längre än så… Det jag dock skulle vilja att du trodde på vore i så fall kärlek, reinkarnation och kol för utan dessa tre beståndsdelar blir faktiskt sanningen lite konstig…
Jag vet nu att kärlek finns… Jag vet hur kärlek känns och jag vill inte vara utan den en endaste minut…
Jag vet att reinkarnation existerar om dock i en lite annorlunda form än man brukar tänka sig… Kväveatomer och nässlor har bevisat detta, så visst är reinkarnation ett faktum.
Kol är en beståndsdel som uppstod vid The Big Bang och utan kolet så hade inte industrialiseringen blivit möjlig och vårt moderna samhälle hade inte sett ut som det gör idag.

Dessa tre saker som jag vill att du tror på går att kolla upp – ja, själva kärleken kan man väl inte kolla upp direkt för det är ju mest bara en känsla men det finns ju ”tveksamheter” i alla dagens religioner, men en liten brist ska vi väl ändå klara av… Eller? Finns väl värre saker att tvivla på än kärleken i så fall…

Men om jag vore gud… Hmm… Skulle jag i sådana fall tro på dig? Värt att fundera på… Fast jag lovar – om vi alla hjälps åt att behandla jorden som om den vore himlen så lovar jag att jag ska tro på dig!

Amen!

image

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: